onsdag 8. desember 2010


Torsdag 11.11.2010
I dag tar Paet med oss på ørkensafari . Det er alltid spennende og byr alltid på overraskelser å være med han. I dag går turen ut til Sandboard Haber. Et område som ligger i et naturreservat like sør for Walvis Bay, i dette området må du ha tillatelse for å kjøre inn.



Som jeg har skrevet om før, er Namibia et av de få steder i verden der ørken møter sjø. Bak meg kan en bare forsere enkelte tider på døgnet pga tidvannet. Kommer du her ved høyvann må du ta en lang omvei over sanddynnen for å komme tilbake til byen.

På stranden, nedi sanden ligger det små musslinger, her vi"danset tivst" for å fø føttene til å borre seg ned i sanden. Når føttene kommer nær en mussling kjenner du det med en gang. Vi fant flere på en kort tid.

Vi hadde også et stopp ved Narraplanten, som Toppnarfolket høster. Det var det dronningen av england som bestemte under kolonitiden at bare Toppnarfolket hadde lov til å høste denne planten, fordi de var så fattige. Nå mente dronningen at de hadde tilgang til et innkomme,.




Sandboarding hører alltid med på en ørkensafari, dette er kjempegøy. Det bare en ting du MÅ huske på, hold munnen igjen. Vi hadde også deilig lunsj, luksus midt uti ørkene.
På det siste bilde ovenfor ser det ut som vi går på snø, men det er ikke det, det er salt. Walvis Bay har en stor fabrikk der de tar saltet ut av sjøvann. Saltet ekspotette til andre fabrikker som bruker dette i råvarene sine, klær, gummi osv. Rar følelse å gå på, nesten som gråv is.


Dette var noen av de dyren vi så, utrolig at de kan leve i dette miljøet. Vi så masse seler, sjakaler, noen springbukker, ørn og struts.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar